HELP ONS DE NATUUR TE HERSTELLEN NA 
KLIMAAT- EN NATUURRAMPEN 

Sinds enkele jaren volgen natuur- en klimaatrampen elkaar snel op. Droogte, enorme bosbranden, pandemieën, herhaalde overstromingen, sprinkhanenplagen … Stuk voor stuk hebben ze op lange termijn verwoestende gevolgen voor mens en natuur

Door deze rampen komen wereldwijd verschillende essentiële natuurbeschermingsprojecten in gevaar. Wilde dieren dus ook, want zij lijden er rechtstreeks onder. 


Laten we hen samen helpen om elke ramp te boven te komen.

FRNL
IK DOE EEN GIFTIK DOE EEN GIFT

WAAROM EEN VEERKRACHTFONDS IN CRISISTIJDEN?

IK DOE EEN GIFT

Elk gebaar, groot of klein, helpt onze crisismaatregelen versterken.

51 

  € 28,05 na belastingvermindering

help je natuurgebieden beschermen. Zoals we dat in 2021 deden, toen we A Rocha Ghana hielpen optreden tegen een opportunistisch bauxietmijnproject in natuurreservaat Atewa.

IK DOE EEN GIFT

Met

150

€ 82,50 na belastingvermindering

help je ons de meest ernstig bedreigde diersoorten te beschermen, zoals zeeschildpadden op de Seychellen. In 2021 werden hun nesten beschermd en kregen 17 zeeschildpadden GPS-tags om de populatie beter te kunnen opvolgen. 

IK DOE EEN GIFT

Met

Kies het bedrag dat je wil geven

Wist je dat je donatie vanaf 40 euro per jaar voor 45% fiscaal aftrekbaar is? 
Reden te meer om natuurherstel vandaag nog te steunen!  

80 

 € 44 na belastingvermindering

zorg je dat rangers onder alle omstandigheden kunnen blijven patrouilleren. In 2021 hebben we in Armenië zo FPWC-rangers getraind en uitgerust om branden te bestrijden die het leefgebied van de Perzische panter verwoestten.

IK DOE EEN GIFT

Met

GEEF VEERKRACHT
AAN DE NATUUR

Voor het veerkrachtfonds hebben we jouw vrijgevigheid nodig.  

Omdat de financiering afneemt:
wereldwijd zien we dat de budgetten voor natuurbescherming afnemen. En dat heeft gevolgen voor projecten op het terrein, zowel voor ons als voor onze partners. Onze hele sector ondervindt er de impact van.  

Omdat rampen vaker en vaker voorkomensinds 2021 kampen  
we met een reeks ernstige rampen: de nasleep van de pandemie, overstromingen in België, verschrikkelijke branden in Europa … WWF-België richtte dus een veerkrachtfonds op om de meest kwetsbare natuurbehoudsprojecten te steunen, boven op onze eigen lopende projecten.  

Omdat noodhulp opdroogt: de vaak dramatische gevolgen van een ramp blijven heel lang voelbaar. Toch drogen financieringsbronnen op zodra de noodsituatie voorbij is, terwijl de natuur hulp nodig heeft om te herstellen.    

Om projecten met een positieve impact op bedreigde diersoorten te steunen: WWF-België stopt dit jaar opnieuw € 100.000 aan eigen middelen in het veerkrachtfonds. Dat geld ligt klaar om de meest acute noden van de natuur over de hele wereld op te vangen.    

WAT JOUW GIFT MOGELIJK MAAKT

Wist je dat je donatie vanaf 40 euro per jaar voor 45% fiscaal aftrekbaar is?  
Reden te meer om natuurherstel vandaag nog te steunen!    

IK DOE EEN GIFT